Dizni će nove filmove prikazivati samo u bioskopima, dve nedelje pre nego što dođu na strim servise

Kompanija "Volt Dizni" saopštila je da će filmove "Eternals", "Priče sa zapadne strane" i ostale iz 2021. godine prikazivati isključivo u bioskopima pre nego što ih pusti u streaming.
Dizni će nove filmove prikazivati samo u bioskopima, dve nedelje pre nego što dođu na strim servise
Foto: Pixabay
To je, kažu, pokazatelj poverenja da će se publika vratiti u bioskopske dvorane.
 
Kompanija je tokom pandemije eksperimentisala s prikazivanjem nekih filmova preko streaminga Disney+ u isto vreme kada su se prikazivali u bioskopima. Operateri pomno prate kako će se Dizni, koji je poslednjih godina dominirao na bioskopskim blagajnama, nositi sa svojim nadolazećim planom, jer je delta varijanta usporila povratak publike u multiplekse.
 
Dizni je u saopštenju naveo da će animirani mjuzikl "Encanto" igrati u bioskopima 30 dana od 24. novembra, a u Disney+ će se uputiti neposredno pre Božića. Film govori o porodici koja živi u čarobnoj kući u planinama Kolumbije. Uključuje muziku koju je napisao tvorac "Hamiltona" Lin-Manuel Miranda.
 
Sva druga Diznijeva izdanja, uključujući Marvelov film "Eternals" u novembru i oživljavanje "Priča sa zapadne strane" Stivena Spilberga u decembru, prikazivaće se isključivo u bioskopima najmanje 45 dana, saopštila je kompanija.
 
Diznijev najnoviji film, Marvelov "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" upravo je postavio rekord za vikend s 94,7 miliona dolara prodaje karata u američkim i kanadskim bioskopima. Film s pretežno azijskom glumačkom postavom, uključujući Simu Liua i Awkwafinu, prikazivan je samo u bioskopima.
 
Ali, posećenost bioskopa tokom godine ostaje znatno ispod nivoa pre pandemije. AMC Entertainment, Cineworld Plc i Cinemark Holdings Inc računaju na velike jesenje i zimske naslove kako bi namamili gledaoce.
 
Ostali Diznijevi filmovi iz 2021. su istorijska drama "The Last Duel" i animirana komedija "Ron's Gone Wrong" u oktobru, te akcijski špijunski film "The King’s Man" u decembru.
  • Bojan

    13.09.2021 21:11
    ...
    Nema ovo veze sa željom Disney-a da "vrati publiku u bioskope", već sa tužbama glumaca čiji su ugovori bili vezani za prodaju karata u bioskopima, a čiji su prihodi po tom osnovu umanjeni istovremenim puštanjem na stream i u bioskope.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.