VIDEO: Za film koji je u 2021. zaradio najviše novca u bioskopima verovatno niste ni čuli

Većina ljudi nije čula za film "Bitka na jezeru Čosin", ali je to film sa najvećom bioskopskom zaradom u 2021. godini na celom svetu.
Reč je o kineskom ratnom filmu, koji je poručila Komunistička partija.
Takođe, ovaj film je ujedno najskuplji film ikada snimljen u istoriji te zemlje sa budžetom od navodno 200 miliona dolara.
 
Indian Express piše da je film na blagajnama zaradio neverovatnih 889,5 miliona dolara i za više od sto miliona pretekao najnoviji film o Džejmsu Bondu "Nije vreme za umiranje" (758 miliona dolara).
 
Interesantno je da je to holivudsko ostvarenje tek na trećem mestu liste, a da je na drugom još jedan kineski hit, komedija "Hi, Mom" koja je inkasirala 822 miliona dolara.
 
 
Kinesko tržište je poslednjih godina u mnogim aspektima bilo važnije za Holivud i od severnoameričkog, ali su kineske vlasti zbog cenzure i strogih propisa učinile gotovo nemogućim za filmske studije iz SAD da svoja ostvarenja plasiraju na njihovo tržište.
 
To je otvorilo vrata domaćim kinematografima, kao što su Čen Kajge, Cui Hark i Dante Lam, reditelji "Bitke na jezeru Čosin", da imaju punu pažnju kineske publike. 
 
Rezultat je ostvarenje koje domaštava stvarnu bitku između kineske i američke vojske kod jezera Čosin tokom Korejskog rata, ne vodeći mnogo računa o istoriji, ocenjuje Indian Express.
 
Taj portal piše da mu poznati svetski filmski kritičari spočitavaju naivan prikaz u kom su kineski vojnici prikazani kao "nadljudi" i to što je propagandna poruka tamošnjih vlasti prenaglašena.
 
Ipak, ako je suditi prema rezultatima na blagajnama, kineskoj publici se film i te kako dopao.

Teme

FILM
  • Kaže jedan

    27.12.2021 08:52
    Da je
    Kineski med meks bolji od originala
  • XO

    27.12.2021 02:44
    https://www.021.rs/story/Zabav
    "... Iz Sonija su takođe naveli da je "Put bez povratak" vodeći film godine u svetu po zaradi."
  • Piško

    26.12.2021 21:11
    @Paetni
    Nije bolest sve što boli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.