Premijera filma 'Quo vadis, Aida' u Srbiji sutra u Novom Pazaru

Direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru Husein Memić rekao je danas da je sve spremno za prikazivanje filma "Quo vadis, Aida" rediteljke Jasmile Žbanić.
Premijera filma u Srbiji zakazana je za utorak, 28. decembra u Novom Pazaru. 
 
"Pozivamo sve građane koji nisu došli do ulaznica za premijeru, da u foajeu na crvenom tepihu pozdrave glumce i slikaju se s njima. Za sada imamo potvrdu da nam dolaze Emir Hadžihafizbegović, Izudin Bajrović i njegov sin i deo produkcijske ekipe. Na žalost, Jasmila ne može da dođe zbog obaveza u Kanadi, a Jasna Đuričić je sprečena zbog obaveza oko snimanja", rekao je Memić novopazarskom radiju Sto plus. 

Dodao je da ne postoji prepreka da ovaj film bude prikazan i u drugim delovima Srbije, pre svih u Beogradu, te da je za to potrebna samo dobra volja. 

"O toj dobroj volji odlučuju gradovi, ne samo distributeri i politika. Ovo je film koji miri ljude, a ne koji ih svađa, tako da svakako treba da bude prikazan i u Beogradu, ako država teži da ide ka Evropskoj uniji", rekao je Memić. 
 
Ovaj film je dobitnik tri evropska Oskara, za najbolji film u 2021. godini, Jasmila Žbanić za najbolju režiju, a Jasna Đuričić, koja igra glavnu ulogu, proglašena je najboljom glumicom. 
 
Karte za premijerne projekcije u 17h i u 20.30h prodate su za dva sata, ali u Kulturnom centru u Novom Pazaru kažu da će film na repertoaru biti i narednih dana, sve dok bude bilo interesovanja publike.
  • Nesuđena rediteljka

    04.01.2022 09:28
    neka tamo
    Džabe se vi bunite. U Srbiji već oedeset godina samo crvena buržoazija deli pare, stanove i bavi se umetnošću. Dok oni budu upisivali i predavali na FDU, gledaćemo ovakve filmove. Meni su tražili deset hiljada evra na prijemnom da me prime na režiju!
  • bgd

    01.01.2022 18:01
    bgd
    @Novosadjanka Da,svako ima pravo da snimi film kakav zeli. Svako ima pravo da blati jedan mali narod koji je iovako dovoljno namucen sankcijama,ratovima,bombardovanjem... Svako ima pravo pa cak i pojedini sa srpskim imenom i prezimenom(glumci i reditelji),koji snimise pre par godina najogavniji film u istoriji kinematografije koji je nazvan SRPSKI FILM,kako bi se sve ogavno i bolesno dovelo u vezu sa srpskim narodom. Nasi glumci ucestvuju u antisrpskim filmovima kao da nismo dovoljno oklevetani i demonizovani od celog sveta zahvaljujuci Milosevicu,pa sad moramo i sami sebe da blatimo. Da nismo cutali o Jasenovcu i narodu koji je najvise stradao tamo,mozda devedesete i ne bi bile tako strasne jer ne bi postojalo plodno tlo za sirenje verske i nacionalne mrznje. Zato i sada ne smemo da cutimo o nekaznjenim zlocinima iz 90ih, da nam se iste nesrece vise ne bi ponovile,ni nama ni komsijama. Rece jednom jedan cuveni psihijatar "Empatija bez samopostovanja je autodestrukcija", empatija prema svim zrtvama da,ali i postovanje prema onim koje pripadaju srpskom narodu na prvom mestu, ciji su dzelati jos uvek na slobodi.
  • soolq

    01.01.2022 12:00
    o
    Zasto niko nije kaznjen za zlocine nad srpskim stanovnistvom? Vi sto udarate minuse na komentare o ubijenoj srpskoj deci u ratu u BiH, ne znam da li ste placeni da to radite ili imate neki drugi problem. Svi pricaju o 95, a niko se ne pita kakva su zverstva (do dan danas nekaznjena) pocinjena nad Srbima od 92-95.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.