Dodela Zlatnih globusa bez prenosa uživo

Dodela ovogodišnje nagrade Zlatni globus ove godine će biti privatan događaj i neće se prenositi uživo, objavili su organizatori koji se pripremaju da u nedelju održe "tišu" svečanost.
"Ovogodišnji događaj biće privatan događaj i neće se prenositi uživo. Objavljivaćemo dobitnike u stvarnom vremenu na veb stranici Zlatnih globusa i našim društvenim mrežama", objavili su organizatori na zvaničnom Tviter profilu dodele Zlatnih globusa.
Drame "Šape pasje" i "Belfast" predvode po broju nominacija, svaka ih ima po sedam, a pobednici će biti objavljeni onlajn.
HFPA je ranije ove nedelje objavila da neće biti ni publike niti crvenog tepiha. Zabranila je primanje poklona i usluga te uvela obuku o raznolikosti i seksualnom zlostavljanju. 
 
NBC je prošle godine odustao od planova za televizijski prenos događaja nakon kritika upućenih Udruženju holivudskih stranih novinara (HFPA) koje glasa o godišnjim filmskim i televizijskim nagradama, jednoj od najvećih dodela uoči Oskara.
 
HFPA je na meti kritika jer nema rasne raznolikosti među njenim članovima, a kritičari se takođe pitaju jesu li bliski odnosi s filmskim studijima mogli uticati na izbor nominovanih i dobitnika.
 
HFPA je u oktobru objavila da ima 21 novog člana, od kojih su šestoro crnci.
 
Grupa broji nešto više od 100 članova i planira da se još proširi ove godine.
 
Reper i glumac Snup Dog objavio je prošle nedelje nominacije za 79. dodelu nagrade Zlatni globus. Među nominovanima su Lejdi Gaga ("Dinastija Guči"), Nikol Kidman ("Being the Ricardos"), Vill Smit ("Kralj Ričard"), Kristen Stjuart ("Spenser") i Denzel Vošington ("Tragedija Makbet").

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.