U "Nightmare Alley" trebalo je da glumi Leonardo Dikaprio

Reditelj Giljermo del Toro vratio se svojoj velikoj ljubavi - noar žanru - u svom novom ostvarenju "Nightmare Alley".
Prvobitno je bilo planirano da u filmu glumi Leonardo Dikaprio, ali ga je u glavnoj ulozi zamenio Bredli Kuper.
 
U intervjuu za The Wrap, reditelj je objasnio zašto je Dikaprio odustao od tog projekta.
"Bio je zainteresovan, jer delimo fasciniranost karnevalima, ali je ubrzo postalo jasno da postoji preklapanje datuma. Trebalo mi je vreme da okupim glumačku ekipu onako kako sam je ja video. Napisao sam ulogu Lilit baš za Kejt Blančet. Napisao sam Klema za Vilema Dafoa, Bruna za Rona Perlmana i tako dalje. Tako da mi nismo žurili sa snimanjem, jer je trebalo da se svi ti termini poklope", objasnio je Del Toro.
Međutim, Dikaprio, koji je tokom prethodnog perioda radio na dva filma - "Ubistva pod cvetnim mesecom" i "Don't Look Up", nije mogao da se poklopi sa ostatkom ekipe.
 
"Razišli smo se prijateljski", rekao je Del Toro, dodavši da je zatim angažovao Bredlija Kupera.
 
On je dobio ulogu Stentona Karlajla, lika iz knjige autora Vilijema Lindzija Grešama iz 1964. godine koji postaje zabavljač u noćnom klubu. Karlajl se služi znanjem koje je stekao radeći kao animator putujućeg karnevala, kako bi "čitao misli" publici i tako varao bogataše, ali upoznaje ženu koja preti da će raskrinkati njegovu šaradu.
 
 
"Video sam neku tamu u 'Bez ograničenja' i video sam drugačiju tamu u 'Zvezda je rođena' ali on za mene ima lik iz određenog istorijskog perioda. Izgleda kao lik iz tridesetih ili četrdesetih. Ima taj pomalo neuredni izgled, kad je mladi Stenton, a može da izgleda doterano, gotovo kao Gari Kuper", rekao je reditelj.
 
U Kuperu je, navodi, pronašao nekoga ko bi mogao da krene na mračno putovanje koje je od njega scenario zahtevao.
 
"Znao sam da Stanton mora da bude magnetično privlačan, ali i da ima dašak ludila. Da bude dovoljno privlačan da ljudi veruju u njega, a Bredli ima tu moć zvezde i volju da ide vrlo, vrlo daleko, što zaista cenim. Znao sam da želim glumca koji bi radio težak posao i bio kadar da se nađe u tom drugačijem, sirovom svetu", rekao je Del Toro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.