VIDEO: Premijera filma Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" 16. februara

Film Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" biće premijerno prikazan 16. februara u Beogradu, posle čega će film ući u redovan bioskopski repertoar širom Srbije.
Premijera u Novom Sadu zakazana je za 17. februar u Areni Cineplex.
 
Film  "Leto kada sam naučila da letim" adaptacija je istoimene nagrađivane knjige Jasminke Petrović koja je uvrštena u školsku lektiru.
Radnja filma prati tinejdžerku Sofiju tokom naizgled dosadnog letovanja sa dve bake na Hvaru. 
 
Međutim, nova prijateljstva, zaljubljivanje, morske avanture, pretvoriće leto na idiličnom ostrvu u raspust koji se pamti.
Klara Hrvanović igra Sofiju, a u filmu glume i Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević, kao i grupa talentovanih tinejdžera iz Splita i Beograda.
 
 
Film je realizovan u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i panevropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.
 
Scenario je napisala Ljubica Luković, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković. 
  • Miki

    24.01.2022 16:47
    Sjajno
    Kultni reditelj !
  • Miodrag

    24.01.2022 12:39
    Sjajno
    Sjajan reditelj. Dugo ga nije bilo, radujem se njegovim filmovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.