SAG nagrade: Serija "Squid game" ušla u istoriju

Serija "Squid game" ušla je u istoriju na dodeli nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca (SAG) postavši prva koja nije na engleskom jeziku, a koja je dobila niz priznanja.
Vil Smit i Džesika Čestejn proglašeni su najboljim glumcima u filmskoj kategoriji za svoje uloge u filmovima "Kralj Ričard", odnosno "Oči Tami Fej", a Troj Kotsur postao je prvi gluvonemi glumac koji je bio nominovan i osvojio SAG nagradu za glumu i to za sporednu ulogu u filmu CODA.
 
Takođe, isti film dobio je nagradu za izvođenje glumačkog ansambla u filmskoj kategoriji.
Arijana Debose, čija je uloga u mjuziklu Stivena Spilberga "Priča sa zapadne strane" već dobila pohvale publike i kritke, dobila je nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu.
Ni "The power of the dog", koji je favorit za glavnu nagradu Oskara, ni "House of Gucci" nisu dobili nijedno priznanje.
 
Kada je reč o serijama, najviše priznanja dobila je južnokorejska "Squid game", koja je dobila SAG nagradu za najbolji kaskaderski ansambl, najbolju mušku ulogu (Li Džung Dže) i najbolju žensku ulogu (Džung Ho Jeon) u kategoriji drame.
 
Zvezde "Succession" nisu dobili pojedinačne nagrade, ali su zato "pokupili" priznanje za zajedničko izvođenje ansambla u kategoriji drame, dok je glumački ansambl serije "Ted Lasso" tu nagradu dobio u kategoriji humorističnih serija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.