Film "Koda" osvojio glavnu nagradu Američkog udruženja producenata

Film "Koda" (CODA) osvojio je nagradu za najbolji film Američkog udruženja producenata (PGA - Producers Guild of America), čime su mu povećane šanse da bi mogao dobro da prođe na dodeli Oskara.
Priča o tri odrasla člana porodice koji su gluvi i četvrtom koji nije i pokušava da ostvari pevačku karijeru pobedio je filmove kao što su "Moć psa" (The Power of the Dog), "Dina" (Dune) i "Priča sa zapadne strane" (West Side Story) u konkurenciji za tu nagradu.
 
Ostvarenja nagrađena PGA nagradom za najbolji film često kasnije dobiju i Oskara u toj kategoriji.
"Ovaj film je bio izuzetna avantura, bilo je posebno praviti ga, toliko ljubavi i srca je ušlo u njega", rekao je Fabris Đanfermi primajući nagradu sa koproducentima filma Filipom Rusleom i Patrikom Vašsbergerom.
 
Naziv filma CODA je skraćenica na engleskom za "dete roditelja koji su gluvi".
 
Prevodilac znakovnog jezika je prevodio dok su govorila tri glumca iz filma CODA koji su gluvi - Troj Kotsur, Marli Matlin i Danijel Durant.
Taj film je nominovan za tri Oskara na ceremoniji koja će biti održana 27. marta, uključujući najbolji adaptirani scenario i režiju za Šon Hejder i najbolju sporednu mušku ulogu za Kotsura, za koga mnogi očekuju da će biti prvi gluvi glumac dobitnik Oskara nakon što je tu nagradu dobila Marli Matlin 1987. godine.
 
Film je dobio nagradu za najbolju ekipu na prošlomesečnoj dodeli nagrada američkog Udruženja filmskih glumaca (SAG) i od tada se veruje da bi mogao ozbiljno da bude razmatran za Oskara za najbolji film.
 
 
Kreatori Ratova zvezda i producenti mnogih drugih poznatih filmova Džordž Lukas i Ketlin Kenedi dobili su nagrade za celokupnu karijeru.
 
Nagradu im je uručio Stiven Spilberg kome su Lukas i Kenedi bili producenti. Spilberg je za njih rekao da su "dva titana koja su još uvek kao deca koja se igraju u pesku".
 
Film "Summer of Soul" dobio je nagradu za dokumentarni film, a "Encanto" za animirani film. Oba filma su takođe nominovana za Oskara.
 
U televizijskim kategorijama nagrade su dodeljene producentima serije "Succession" (Nalesednici), "Mer iz Istauna" (Mare of Easttown) i "Ted Lasso".
  • *****

    22.03.2022 14:44
    ******
    Pogledajte film "Glas familije Belier",predivan film...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.