Džulijan Mur predsedava žirijem festivala u Veneciji

Američka glumica Džulijan Mur predsedavaće žirijem 79. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.
Džulijan Mur predsedava žirijem festivala u Veneciji
Foto: Pixabay

Festival će se održati od 31. avgusta do 10. septembra na čuvenom Lidu.

Pored šezdesetjednogodišnje glumica, dobitnice Oskara 2015. za ulogu u filmu "Still Alice", u žiriju će biti argentinski, španski i italijanski reditelji Mariano Kon, Rodrigo Sorogojen i Leonardo Di Kostanco, francuska rediteljka Odre Divan, iranska glumica Lejla Hatami i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Kazuo Išiguro.
Džulijan Mur je prva Amerikanka koja je, pored Oskara, osvojila nagrade za glumu na tri velika festivala, u Kanu 2014. za "Maps to the stars", u Berlinu 2003. za "The Hours" i u Veneciji 2002. za "Far from Heaven".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.