VIDEO: Objavljen trejler za jedini film koji će na Netfliksu imati oznaku "samo za punoletne"

Netfliks je objavio je trejler za novi biografski igrani film o Merilin Monro, koju igra Ana de Armas.
Film se zove "Blonde" (Plavuša) i prema rečima režisera predstavlja beskompromisni prikaz Holivuda kao mašine za mlevenje mesa. Ono što je privuklo pažnju javnosti je i da će ovo biti prvi Netfliksov film sa oznakom NC-17, odnosno da je samo za punoletnu publiku.
Kako prenosi američki sajt Polygon, ovaj film je napisao i režirao Endru Dominik, australijski reditelj poznat po vestern drami sa Bredom Pitom "Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda". Zbog svoje beskompromisnosti Dominik je popularan među svojim kolegama poput Dejvida Finčera, koji ga je unajmio da režira nekoliko epizoda serije "Lovac na umove" koju je on producirao. 
Međutim, Dominik još nije postigao komercijalan uspeh u Holivudu i morao je da se bori da svoje filmove pravi kako on želi.
 
"Plavuša" nije dokumentaristička biografija Merilin Monro, već fiktivna verzija njene priče zasnovana na romanu nagrađivane spisateljke Džojs Kerol Outs (84) iz 2000. godine, koji sadrži šokantne scene, a pretpostavlja se da će se one naći i u filmu. Dominik kaže da je pokušavao da snimi ovaj film od rane 2010.
 
U filmu glavnu ulogu Monro igra kubanska glumica Ana de Armas (poznata po crnohumornoj misteriji "Vadi noževe" i poslednjem filmu o Džejmsu Bondu "Nije vreme za umiranje"), a film je snimljen još 2019. godine. Prvobitno je trebalo da ima premijeru 2021. godine, ali je kompanija Netfliks bez obrazloženja odlučila da odloži njegovo prikazivanje za 2022. Pretpostavlja se da je razlog odlaganja šokantan sadržaj filma koji je Netfliks želeo da se izbaci da film ne bi dobio oznaku NC-17, odnosno "samo za punoletne".
 
Sam Dominik je delimično potvrdio ove glasine u februaru ove godine, rekavši da film sadrži scenu silovanja iz Outsine knjige, a da je kompanija Netfliks insistirala da se dovede nova montažerka koja bi izbacila "viškove" iz filma. Dominik je takođe pohvalio kompaniju što je ipak pristala da objavi njegov film pod njegovim uslovima sa NC-17 oznakom, koja po njemu pokazuje da njegov film ne pristaje na kompromise.
 
Oznaka NC-17 je danas vrlo retka i svega nekoliko filmova u Americi je dobilo tu oznaku tokom poslednjih nekoliko decenija, dok većina koja je prvobitno dobije prosto izbaci problematične scene pa dobija uobičajeniji rejting R, koji znači da film nije za mlađe od 17 godina osim ako su u pratnji roditelja.
 
Međutim, oznaka NC-17 neće mnogo naškoditi Netfliksu za razliku od filmskih studija koji nemaju svoje striming servise već se oslanjaju na zaradu iz bioskopa. Netfliks već nudi filmove sa eksplicitnim sadržajem poput erotske drame Gaspara Noa "Ljubav", koji se pokazao kao veliki hit za ovu kompaniju.
 
Reditelj filma je u nedavnom intervjuu pomenuo i #MeToo pokret, koji predstavlja žene (naročito u industriji zabave) koje su se pobunile protiv zlostavljanja, jer bez toga, prema njegovim rečima, ne bi bilo ni filma. Dominik dalje navodi da ranije nikoga nije zanimalo kako je to biti nevoljena devojka ili devojka koja prođe kroz mašinu za mlevenje mesa Holivuda, aludirajući na to da je Merilin Monro bila žrtva zlostavljanja.
 
Netfliks je zakazao premijeru ovog filma za 28. septembar na svojoj striming platformi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.