"Područje bez signala" dobilo Srce Sarajeva za najbolju dramsku seriju

Serija "Područje bez signala" dobila je nagradu Srce Sarajeva za najbolju dramsku seriju na ovogodišnjem 28. Sarajevo film festivalu, saopštili su organizatori.
U kategoriji Srce Sarajeva Ivana Vuković proglašena je za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji  "Kljun".
Za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji proglašen je Izudin Bajrović za ulogu u seriji "Područje bez signala".
Ekipa te serije dobila je još tri nagrade - nagradu Srce Sarajeva za najbolju epizodnu ulogu dobila je Lana Barić, za najbolju režiju za epizodu dobio je Dalibor Matanić, a za najbolji scenario za epizodu Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković.
 
 
Slavko Štimac osvojio je Srce Sarajeva za najbolju epizodnu ulogu u seriji "Crna svadba".
 
Glumac Stefan Vukić osvojio je nagradu "Zvezda u usponu" za ulogu u seriji "Kljun", najbolja komedija prema mišljenju žirija je TV serija "Advokado", dok je za najbolju glumicu u komediji proglašena Jasna Đuričić u istoj seriji.
 
Srce Sarajeva u kategoriji najbolji glavni glumac u komediji posthumno je pripala Mustafi Nadareviću za ulogu u seriji "Lud, zbunjen, normalan", koji je preminuo 2020. godine.
 
Glumac Jovan Jovanović proglašen je za zvezdu u usponu u komediji za ulogu u seriji "Čudne ljubavi".
 
Ekipi te serije dodeljene su još dve nagrade - za najbolji scenario za epizodu u komediji dobili su Boban Jevtić i Nikola Kojo, koji je nagrađen i nagradom za najbolju režiju za epizodu u komediji.
 
Za nagrade Srca Sarajeva bilo je nominovano 17 serija. 
  • MileBukovac

    15.08.2022 14:53
    jako dobra serija i kao produkcija i kao scenario i kao glumačka ekipa
    jedna od dve tri hrvatske serije da su dobre...u poslednjih puno godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.