Stanovnici četvrti u Los Anđelesu protiv snimanja nastavka "Brzih i žestokih"

Četvrt Los Anđelesa koja je svojevremeno poslužila kao kulisa za filmove "Brzi i žestoki" (Fast and Furious) bila je poprište protesta protiv snimanja novog nastavka te sage.

Stanovnici izražavaju gnev uoči početka snimanja zakazanog za ovaj vikend u delu Angelino Heights, četvrti blizu centra Los Anđelesa, navodeći da njihove ulice zbog filma trpe epidemiju ilegalnih trka.

Za Demijana Kevita, lokalnog stanovnika i osnivača udruženja SAFE, koji se žestoko protivi toj praksi, "Brzi i žestoki" su doprineli popularnosti te ilegalne aktivnosti pretvarajući četvrt Angelino Heights u "turističku destinaciju za ilegalne ulične trke".

"Petkom, subotom i nedeljom uveče ovamo stižu po tri, četiri, pet ili više automobila čiji vozači izvode svakojake manevre, nesnosno pritom škripeći gumama", kaže Kevit i dodaje da u komšiluku nije bilo uličnih trka pre nego što su tamo snimljeni "Brzi i žestoki".
 
Jedna stanovnica četvrti kaže da su njena deca traumatizovana zbog buke automobila ispred njihove kuće, koja ih redovno budi usred noći.
 
Kaže i da se deca boje da izađu napolje da bi se tamo igrala, jer su nekoliko puta videla kako su automobili izmakli kontroli vozača i za dlaku izbegli pešake.
 
SAFE podstiče grad da u četvrti postavi ležeće policajce i uspostavi nultu toleranciju za ulične trke.
 
Prvi film iz sage "Brzi i žestoki" premijeru je imao 2001. Film je prerastao u serijal s najvećom zaradom u istoriji, čak 6,6 milijardi dolara za 10 snimljenih filmova.
 
Premijera jedanaestog nastavka trebalo bi da bude u maju iduće godine.
  • 002211

    28.08.2022 00:07
    Holivud je kurva, pozitivan ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.