Barak Obama dobio Emija zbog Netfliksove serije

Bivši američki predsednik Barak Obama dobio je nagradu Emi za ulogu naratora u svojoj dokumentarnoj seriji "Our Great National Parks", objavila je američka Televizijska akademija.
Reč je o Netfliksovoj seriji u pet delova. Prva epizoda prikazana je u aprilu ove godine.
Obama je već osvojio dve nagrade Gremi, za audioverzije svojih memoara "The Audacity of Hope i Dreams from My Father", tako da mu za popunjavanje čuvene EGOT liste (koju čine nagrade Emi, Gremi, Oskar i Toni) nedostaju još Oskar i Toni. Prema podacima magazina "Entertainment Weekly", samo je 17 ljudi u tome uspelo, a među njima su Mel Bruks, Vupi Goldberg, Odri Hepbern i, odnedavno, Dženifer Hadson.
Obama nije jedini američki predsednik nagrađen Emijem. Ovu nagradu je dobio i Dvajt D. Ajzenhauer 1956, ali u njegovom slučaju bila je reč o počasnoj nagradi. 
 
Obama je nakon odlaska s dužnosti 2017, odsluživši dva predsednička mandata, objavio svoje memoare, a isto je uradila i njegova supruga Mišel. Memoari su postali bestseleri.
 
Osim neprofitne fondacije, par je osnovao i producentsku kompaniju koja je sklopila veliki ugovor s Netfliksom, vredan navodno desetine miliona dolara. Prvi dokumentarni film njihove producentske kuće za Netfliks, "American Factory", osvojio je Oskara za najbolji dugometražni dokumentarni film i Emija za režiju, ali te nagrade nisu otišle paru Obama, već režiserima.
 
Obamin predsednički naslednik Donald Tramp nije osvojio Emija za svoj rijaliti "The Apprentice", iako je bio nominovan dva puta.
 
Inače, Obama je dobio i Nobelovu nagradu za mir nakon pobede na predsedničkim izborima 2008, za, kako je navedeno, "izvanredne napore u jačanju međunarodne diplomatije i saradnje među narodima".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.