VIDEO: Novi film Kolina Farela oduševio publiku u Veneciji i dobio 13-minutni aplauz

Crna komedija "The Banshees of Inisherin", u kojoj glavnu ulogu ima irski glumac Kolin Farell, oduševila je publiku na filmskom festivalu u Veneciji.
Film Martina Mekdona imao je senzacionalan debi u ponedeljak na Venecijanskom filmskom festivalu, gde je zaradio 13-minutni aplauz, najduži na ovogodišnjem festivalu. Mekdona i zvezde filma Kolin Farel, Brendan Glison i Keri Kondon grlili su se tokom ovacija, a Farel je prekršio tradiciju tako što je ušao u publiku kako bi napravio selfije s obožavaocima i dao autograme.
"The Banshees of Inisherin" mogući je kandidat za najbolji film na ovogodišnjim Oskarima, Farel bi mogao dobiti prvu nominaciju za najboljeg glumca u svojoj karijeri, a Glison i Kondon mogli bi biti jaki kandidati u kategorijama sporednog glumca i glumice.
 
Film priča neobičnu priču o dva najbolja prijatelja, koje glume Farel i Glison, koji iznenada prekidaju svoje prijateljstvo, a njihov rastanak ima potresan efekat na ruralnu zajednicu u kojoj žive.
 
Kritičari su nahvalili film, a Gaj Lodž iz "Variety" opisao ga je kao "veličanstven film koji je jetko, jezivo i ponekad grubo tužan". Takođe je pohvalio Mekdonov scenario i režiju, kao i njegov vešt rad s glumcima.
 
"The Banshees of Inisherin" ponovo spaja Mekdona s Glisonom i Farelom. Njih trojica prethodno su radili zajedno na filmu "In Bruges" iz 2008. Mekdona je režirao "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" iz 2017, a film je bio nominovan za sedam Oskara i osvojio je dva za glumu Frensis Mekdormand i Sema Rokvela.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.