Otkriveno kad stiže peta sezona serije "Kruna"

Peta sezona Krune (The Crown) stiže 9. novembra 2022. godine, objavljeno je na Instagram stranici serije.
Nakon četiri vrlo uspešne sezone stiže peta i pretposlednja sezona Netfliksove hit serije. Nakon dve godine pauze napokon je poznato da će gledaoci novu sezonu moći da gledaju od početka novembra.
Seriju je kreirao Piter Morgan i jednaje od najskupljih serija koje Netfliks nudi. Procenjuje se da je produkcija samo prve sezone koštala oko 100 miliona dolara.
U petoj sezoni novi glumci utelovili su likove britanske kraljevske porodice. Nakon Kler Foks i Olivije Kolman, kraljicu Elizabetu II sada će glumiti Imelda Stonton. Ona će glumiti kraljicu i u šestoj sezoni.
 
Njenog supruga, princa Filipa, glumiće Džonatan Prajs, koji je najpoznatiji po ulozi negativca Eliota Karvera u filmu o Bondu "Tomorrow Never Dies". Princa Čarlsa glumiće Dominik Vest.
 
 
Nakon Eme Korin princezu Dajanu u njenim poslednjim godinama života glumiće Elizabet Debicki. Kamilu Parker Bouls glumiće Olivija Vilijams.
 
Devedesete su verovatno bile jedne od najizazovnijih godina vladavine kraljice Elizabete. Kraljica se ranije požalila da je 1992. godina bila užasna godina potresena kraljevskim skandalima i političkim nesuglasicama. Devedesetih se troje od četvoro dece kraljice razvelo od svojih partnera. Najpoznatiji je bio razvod Dajane i Čarlsa.
 
Godine 1997. dogodio se jedan od najkontroverznijih događaja u britanskoj istoriji, kada je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.