Za Džordža Lukasa postoji samo jedan redosled gledanja Ratova zvezda

Franšiza Ratovi zvezda dobija nove nastavke i prednastavke i ta priča se samo proširuje, ali ono što se smatra glavnim tokom radnje staje u šest filmova, od prve do šeste epizode.
Međutim, ono oko čega se ne slažu svi fanovi je redosled kojim ovi filmovi treba da se gledaju. Problem je u tome što su prvo izašle epizode 4, 5 i 6, pa tek onda 1, 2 i 3, naravno zbog velikog oktrića identiteta Darta Vejdera na kraju originalne trilogije.
Iako su rasprave žustre, epizode 7, 8 i 9 uopšte nisu obuhvaćene, već se tiču prve dve trilogije. Neki tvrde da treba gledati filmove redosledom koji su izlazili, odnosno 4, 5, 6 pa onda 1, 2, 3, a ima i zanimljive ideje da gledate epizode 4, 5, potom trilogiju prednastavaka i na kraju epizodu 6.
A šta kaže Džordž Lukas? 
 
Po njemu postoji samo jedan redosled, a to je od 1 do 6, bez obzira na to koliko je bilo potrebno vremena da se snime, piše City Magazine.
  • SW

    13.12.2022 19:28
    FAN
    Da citiram film Clerks:
    There is only one "trillogy" and there's only one "Return".
    Ili ti: Gledati u redosledu 4,5,6 i zaboraviti da su ostalih 6 ikada snimljeni.
  • Joca

    13.12.2022 15:44
    Da se razumemo:
    1977/1980/1983 - to je Star Wars, sve ostalo je mlaćenje prazne slame, prošrivanje price i nepotrebno komercijalizovanje kultnog sadržaja!

  • Драган

    13.12.2022 14:30
    Ево
    Ево ја не знам којим редоследом гледати, и толико сам забринут због тога да не могу ни мокрити ни балегати.... јавите Спилбергу да учини нешто поводом тога, јер где ће њему душа ако се мени што деси...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.