Omiljeni filmovi za novogodišnje "bindžovanje"

U duhu praznika, raspusta i izležavanja, predstavljamo listu najlepših novogodišnjih filmova, pogodnih za zimski filmski maraton.
Kako bi vam pomogli, redakcije Oblakoder Magazina je sastavila listu filmova koje možete (ponovo) odgledati.
"Besani u Sijetlu (Sleepless in Seattle)" (1993)
 
Film počinje na Božić, kada sin usamljenog oca poziva radijsku emisiju i traži novu ženu za svog tatu, a prati njihovu životnu priču, ali i priču žene koja je u kolima čula emisiju. 
Odlučuje se da mu napiše pismo, a film se završava, ni manje ni više, nego na vrhu Empajer Stejt zgrade u Njujorku.
 
"Noćna mora pre Božića (The Nightmare before Christmas)" (1993)
 
Večito je, i neodgovoreno pitanje da li se gleda pred Noć veštica ili Božić. 
 
U ideji fenomenalnog Tim Burtona, ovaj film daje odgovor na pitanje šta se desi kada se u izmišljenom gradu Noći veštica neko prezasiti monotonijom užasa i odluči da promeni praznik. 
 
Džek Skelington (Deni Elfman) polazi putem Deda Mraza sa ciljem da tu ulogu preuzme na sebe, uz burne reakcije čudovišta iz njegove jezive domovine.
 
 
"U stvari ljubav (Love actually)" (2003)
 
U stvari ljubav je britanska romantična komedija režisera Ričarda Kertisa, koja mu je obeležila karijeru. Radnja tumači priče najrazličitijih parova, gde se svaki na svoj način suočava sa problemima ljubavi i sreće. 
 
 
"Dnevnik Bridžet Džouns (Diary of Bridget Jones)" (2001)
 
Možda najbolji "chick flick" ikada snimljen i jedno od najšarmatnijih britanskih ostvarenja prati priču mlade devojke Bridžet koja rešava da promeni svoj život, kao i da kao deo promene, počne da piše dnevnik. A onda upoznaje jednog dobrog frajera, a nakon njega – još boljeg.
 
 
Filmovi o Hariju Poteru (2001 – 2011)
 
Možete da izaberete jedan od filmova iz sage, ili da jednostavno odgledate sve. Decembar, Hari Poter i Sava centar su u detinjstvu bili nerazdvojiva kombinacija. Danas je to više: bilo kad, Hari Poter i kauč, ali je osećaj isti.
"Sam u kući (Home alone)" (1990)
 
Nezamisliva je činjenica da prođe praznična sezona, a da se neki od delova ovog serijala ne emituje bar nekoliko puta nedeljno na raznim frekvencijama. 
 
Naime, film govori o (tada) osmogodišnjem Kevinu Mekalisteru, kojeg roditelji zaboravljaju kući i odlaze u Pariz da bi proslavili praznike sa porodicom. 
 
Dalja radnja prati Kevina (Makoli Kalkin) koji se snalazi sam pokušavajući da odbrani kuću od lopova Herija (Džo Peši) i Marva (Danijel Stern).
 
Za ostatak liste pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.