U Hrvatskoj se snima film o gej partizanima

U Hrvatskoj se snima film koji donosi priču o gej partizanima, a Hrvatski audiovizuelni centar za njega je još 2017. godine izdvojio 3,7 miliona kuna, što je više od 57 miliona dinara.
U Hrvatskoj se snima film o gej partizanima
Foto: Pixabay
Takođe, otkriveno je da u njemu glumi Emir Hadžihafizbegović. 
Kako prenose hrvatski mediji, film se trenutno snima u Zagrebu i na Krku, a trebalo je da bude završen još pre nekoliko godina i to pod nazivom "Moj privatni ratni zločinac", ali će se ipak zvati "Atmosfera". 
Film režira Ivona Juka, a producira ga Anita Juka.
 
Radnja filma je prema prvobitnoj ideji trebalo da prati dva gej vojnika tokom rata 90-ih, ali je ipak vremenska odrednica "prebačena" na Drugi svetski rat, pa je promenjen i naziv filma.
 
Rediteljka i producentkinja nisu se oglašavale o njemu te je teško doći do informacija. Nacional.hr ističe da su uspeli da saznaju da se radi o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu neko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih.
 
Iako su naveli da će novi naziv filma biti "Atmosfera", Emir Hadžihafizbegović je nedavno podelio fotografiju sa seta na Krku navodeći da se radi o filmu Ivone Juke, ali je napisao da će se ipak zvati "Stranci u noći".
  • Maksim gorki

    07.01.2023 17:29
    Satanizacija
    Satanizujete partizanski pokret od dolaska Tudjmana na vlast. I ovo je jedan vid satanizacije u reziji sledbenika ustastva. Kod vas ispade da.je ustaski pokret jedini bio pravedan i cist od svakog nemorala.
  • Zebra

    07.01.2023 16:48
    Kao liberalni su, ali kao nije bilo gej ustaša, već samo gej partizana. Što ne snime film o svom fašizmu od drugog svetskog rata do danas. To bi bio pravi film.
  • Miloš

    07.01.2023 15:21
    @Ja
    I ja ću ti kao pripadnik gej populacije reći da ne se*eš. Nema nikakvog preterivanja u činjenici da je i među partizanima bilo gejeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.