VIDEO: Kijanu Rivs u novom filmu o Džonu Viku izgovara samo 380 reči

Dugoočekivani nastavak Džona Vika stigao je u bioskope i oduševio kritiku, ali i publiku, a sada je izašao zanimljiv podatak o filmu.
Naime, iako film traje gotovo tri sata, tačnije dva sata i 49 minuta, Kijanu Rivs u celom filmu izgovara samo 380 reči, piše "Wall Street Journal".
Reditelj filma Čad Stahelski izjavio je da je reč o samostalnoj odluci glumca koji je odlučio da iseče otprilike pola dijaloga napisanog za njegov lik u originalnom scenariju.
Stahelski je kao primer istakao scenu u kojoj Džon Vik raspravlja o dvoboju s negativcem Markizom de Gramontom. Rivs je odlučio daizbaci 50 odsto dijaloga iz scene kako bi je sveo na što manje reči, poput "pištolji" i "bez milosti".
 
 
"Umesto rečitih monologa, glumac je želeo da prenese značenje govorom tela i mikroekspresijom lica. On je misteriozan, a misterija dopušta publici da popuni praznine", rekao je reditelj.
 
"Šokantno je videti koliko je posvećen ćutanju kada radite s njim", dodao je Majkl Finč, jedan od scenarista filma.
 
Zanimljivo, u prvom nastavku filma, koji je bio mnogo kraći i trajao 101 minut, Rivs je izgovorio ukupno 484 reči, dok je u četvrtom nastavku odlučio da još manje priča.
 
Inače, njegov najduži niz neprekinutog govora u filmu je rečenica: "Ti i ja smo davno ostavili dobar život iza sebe, prijatelju", a samo za tu rečenicu navodno je dobio 552.622 dolara.
 
Iako je izgovorio malo reči, Rivs je navodno zaradio 15 miliona dolara za snimanje novog Džona Vika, što znači da je za svaku izgovorenu reč bio plaćen 39.473 dolara.  
  • Pedja

    05.04.2023 01:50
    Dzone Vice Srbija ti klice
    Odlican film i sjajan glumac!
  • mumi

    31.03.2023 14:30
    Dzon Vik
    Koga briga,samo nek igra. Malo i baba da uživa.
  • Joca

    29.03.2023 14:13
    Prvi deo je bio fenomenalan, drugi maestralan, a treći fijasko.
    Prilično sam skeptičan oko četvorke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.