Novi film o Indijani Džounsu biće premijerno prikazan na festivalu u Kanu

Novi film o Indijani Džounsu biće prikazan kao svetska pretpremijera na 76. Filmskom festivalu u Kanu u maju, a takođe će biti odata posebna počast glumcu Harisonu Fordu.
Novi film o Indijani Džounsu biće premijerno prikazan na festivalu u Kanu
Foto: Beta/AP
Film "Indijana Džouns i artefakt sudbine" (Indiana Jones and the dial of Destiny) u režiji Džejmsa Mangolda treba da bude prikazan 18. maja u Kanu, naveli su organizatori.
Peti film serijala avantura arheologa koga je zamislio Džordž Lukas i doneo na platno Stiven Spilberg, treba da se pojavi u bioskopima 28. juna u Francuskoj i 30. juna u SAD.
Poput Toma Kruza i filma "Top Gan Maverik" prošle godine, ovaj film bi trebalo da bude jedan od glavnih događaja festivala. Pored Harisona Forda očekuju se i glumci Fibi Valer-Bridž, Antonio Banderas, Mads Mikelsen.
 
 
Film "Indijana Džouns i artefakt sudbine" čiji su koproducenti Džordž Lukas i Stiven Spilberg za Dizni i LukasFilms, ovog puta je režirao Džejms Mangold, reditelj filma o Džoniju Kešu "Walk the line" sa Hoakinom Finiksom iz 2005. i "Le Mans66" iz 2019.
 
To je druga megapremijera najavljena zvanično na festivalu posle filma "Killers of the Flower Moon" Martina Skorsezea, sa njegovim omiljenim glumcima Leonardom Dikaprijem i Robertom de Nirom.
 
Potpuna lista filmova na ovogodišnjem Kanskom festivalu biće objavljena 13. aprila.
 
Žirijem 76. Kanskog filmskog festivala, koji će se održati od 16. do 27. maja, predsedavaće švedski reditelj, dobitnik dve Zlatne palme Ruben Estlund (Skver i Trougao tuge). Imena ostalih članova žirija biće objavljena tokom ovog meseca.
  • Zemlja čudesa

    04.04.2023 12:16
    Film bi trebalo da se zove "Indijana Džons i Gerontološki Centar".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.