Vijetnam zabranio film "Barbi"

Vijetnam je zabranio dugoočekivani film "Barbi" u domaćoj distribuciji, zbog scene u kojoj je prikazana karta Južnokineskog mora.
Iz te karte proizlazi da Kina polaže prava na teritorije koje svojata Vijetnam, preneli su u ponedeljak državni mediji.
Linija s devet crtica u obliku slova "u" koristi se na kineskim kartama kako bi se ilustrovali zahtevi Pekinga za ogromnim područjima Južnokineskog mora, uključujući teritorije koje Vijetnam smatra svojim kontinentalnim pojasom, u kojem je dodelio naftne koncesije.
"Barbi" je najnoviji film koji je zabranjen u Vijetnamu zbog prikazivanja kontroverzne kineske linije s devet crtica, koju je sud u Hagu odbacio u međunarodnoj arbitražnoj presudi 2016. godine. 
 
Kina odbija da prizna presudu.
 
Vijetnamska vlada je 2019. povukla DreamWorks-ov animirani film "Everest: Mladi Jeti" ("Abominable"), a prošle godine je iz istog razloga zabranila Sonijev akcioni film "Uncharted".
 
Film "Barbi", sa Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama, prvobitno je trebalo da bude prikazan u Vijetnamu 21. jula, na isti datum kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Teme

Barbi

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.