Džimi Kimel domaćin dodele Oskara 2024. godine

Komičar Džimi Kimel vodiće dodelu Oskara četvrti put, saopštili su u sredu organizatori najuglednije holivudske svečanosti.

"Uvek sam maštao o tome da četiri puta vodim dodelu Oskara", našalio se u saopštenju 56-godišnji glumac i voditelj koji vodi američku emisiju "Jimmy Kimmel Live!"

Devedesetšesta dodela Oskara održaće se 10. marta 2024.
 
"Džimi se nametnuo kao jedan od najvećih voditelja Oskara svih vremena zahvaljujući savršenom spoju dobrote i humora", pozdravili su vest izvršni producenti svečanosti Raj Kapur i Keti Mullan.
 
Kimel je vodio dodelu 2017, 2018. i 2023. godine.
Dodela Oskara nema dobru gledanost već nekoliko godina, a jedan od načina da se prenos ceremonije vrati u zlatno doba kad ga je pratilo 50 miliona gledalaca jeste i odabir poznatog lica kao što je Kimel.
 
Ovaj put će dodelu prestižne filmske nagrade voditi u trenutku kada se Holivud oporavlja nakon šestomesečne paralize zbog štrajka scenarista i glumaca.
 
Ovaj štrajk, kakav nije viđen od 1960, podstaknuo je veliku napetost između filmskih studija i radnika industrije koju su uzdrmali  'streaming' i veštačka inteligencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.