Predstavljene nove kovanice s likom Džejmsa Bonda

Rojal mint, državna britanska kovnica novca, predstavio je seriju kovanica s likom slavnog britanskog špijuna Džejmsa Bonda kojom obeležava 60 godina tog filmskog junaka.
"Nova serija nudi ljubiteljima tajnog agenta 007 priliku da kupe kovanice iz ograničene edicije ili da ulože u plemenite metale, zlato ili srebro", navodi Rojal mint, koji je predstavio sedam novih kovanica.  
 
Svaka od njih prikazuje poznatu scenu iz sage o tajnom agentu po decenijama. 
Prva kovanica posvećena je 60-im godinama i prikazuje scenu u kojoj Bond, a tada ga je glumio Šon Koneri, sedi u žirokopteru "Mala Neli" u filmu "Samo dvaput se živi" (1967.) Logo 007 uz pištolj otisnut je na ivici kovanice u stilu 60-ih godina.
Ostatak serije biće predstavljen do kraja ove godine i u 2024.
 
Najniža cena je 14,50 funti (17 evra) za kovanicu od kupronikla (legura bakra i nikla), a najviša 5.305 funti za kovanicu od 62 grama zlata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film