Netfliks masovno otkazuje popularne serije - zašto?

Netfliks se prošlog meseca našao na udaru kritika zbog otkazivanja pet serija odjednom, uključujući i jednu od onih koje su gledaoci posebno voleli, što mnogima nije bilo jasno.
Međutim, Forbs objašnjava metriku koja je razlog ovakvoj odluci.
 
Samo sedam dana nakon završetka štrajkova u Holivudu koji su pauzirali sve holivudske produkcije, striming platforma odustala je od nastavka snimanja serija "Agent Elvisa", "Captain Fall", "Glamorous", "Farzar", kao i popularne "Shadow and Bone".
Upravo su obožavaoci "Shadow and Bone", koja je adaptirana po romanima "Grishaverse" Li Bardugo, bili razočarani otkazivanjem pa su na društvenim mrežama propitivali motive striming platforme.
 
"Zašto praviti serije ako ih jednostavno nećete završiti", pitali su na mreži X.
Netfliks ima priličan rekord u otkazivanju naizgled popularnih serija dok obnavlja druge, manje gledane serije, a gledaoci ne shvataju zašto.
 
Prema Forbsu, postoji jedan ključni razlog, metrika koja se zove "stopa završetka" (eng. completion rate), koja meri koliko je gledalaca zapravo pogledalo seriju do kraja.
 
Dok vam ukupan broj sati gledanja serije može dati predstavu o tome koliko je dugo publika provela gledajući seriju, stopa završetka može sugerisati da li će se ti brojevi pretvoriti u snažnu bazu gledalaca za buduće sezone.
 
Smatraju da magični prag koji Netfliks serija mora preći da bi dobila novu sezonu dostiže 50 odsto po stopi završetka, s tim da neke cenjene serije imaju mnogo niže brojke i kao rezultat toga odustaje se od njihovih nastavaka.
 
Striming servis ne želi da baci novac na nove sezone serija ako većina publike nije uspela da se zadrži ni do kraja tekuće. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.