Greta Gervig na čelu žirija Filmskog festivala u Kanu

Greta Gervig, glumica i rediteljka filma "Barbi", biće predsednica žirija na Filmskom festivalu u Kanu 2024, prenose svetski mediji.
Greta Gervig na čelu žirija Filmskog festivala u Kanu
Foto: Beta/AP
"Barbi" je zaradio 1,4 milijarde na svetskim blagajnama i devet nominacija za Zlatne globuse.
 
Greta Gervig je već bila u Kanu sa svojim partnerom Noom Baumbahom i 2017. godine, na premijeri njegovog filma "The Meyerowitz Stories", ali nikad sama nije predstavljala film.
Postojali su i pregovori da se "Barbi" emituje na ovogodišnjem Kanskom festivalu, ali to se vremenski nikako nije uklapalo.
 
Ovaj film kuće Vorner Bros objavljen je 19. jula i postao je veliki hit i film koji je najviše zaradio u godini za nama.
Pored toga što ima najviše nominacija za Zlatne globuse, veruje se da će zaraditi i nekoliko nominacija za Oskara, gde mu mnogi predviđaju uspeh.
 
Predsednik Filmskog festivala u Kanu 2023 bio je Ruben Estlund, a Gervig će biti prva rediteljka na ovom mestu na festivalu.
 
Prva ženska predsednica žirija bila je Olivija de Haviland 1965, a značajno je pomenuti i Džejn Kempion, koja je ovu ulogu imala 2014. godine.
  • dođoš(ka)

    15.12.2023 12:18
    užasan film
  • Zemlja čudesa

    14.12.2023 11:31
    Zlatno pravilo
    Umetnička vrednost uvek je obrnuto proporcionalna komercijalnoj. Jednostavnije, što više para neki film zaradi to je veće đubre. Ako želite da pogledate dobar film nemojte tražiti holivudsku produkciju nego procunjajte manje komercijalne kinematografije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.