Večeras dodela Emi nagrada: Favorit serija "Succession"

Večeras će u Los Anđelesu biti upriličena 75. dodela Emi nagrada, a najveći favorit je serija "Succession".
Televizijski ekvivalent dodele Oskara obično se održava u septembru, ali su organizatori umesto toga organizovali ceremoniju u januaru, verujući, očigledno s pravom, da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada biti gotovi i da će najveće zvezde moći da prošetaju crvenim tepihom.
 
Sa 27 nominacija serija "Succession" trebalo bi da osvoji brojne nagrade, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju, koju je već dva puta osvajala.
Za najbolju dramsku seriju nominovani su i "Dragon House", "Andor", "Better Call Saul", "Jellowjackets", "The Crown" i "White Lotus".
 
Trojica od šest nominovanih za najboljeg glumca u dramskoj seriji potiču iz filma "Succession" – Kiran Kalkin, Džeremi Strong i Brajan Koks.
Sara Snuk je favoritkinja za nagradu za najbolju glumicu, a Metju Mekfadijen, koji je upravo osvojio Zlatni globus za najbolju sporednu mušku ulogu u seriji, ima dobre šanse da to ponovi.
 
Serija "Succession" konkuriše za trofej zajedno sa HBO serijom "Last of us, adaptacijom istoimene video igre, koja je dobila 24 nominacije za najprestižnije televizijske nagrade.
 
Oštra šik satira "White Lotus" (23 nominacije) može se nadati da će osvojiti Emi za najbolju sporednu žensku ulogu u dramskoj seriji. Jedina zvezda koja se vratila u drugoj sezoni serije, koja se ovoga puta dešava u Italiji, jeste Dženifer Kulidž.
 
"Ted Laso", dvostruki dobitnik Emija za najbolju seriju, takmičiće se za nagradu za najbolju komediju protiv "Abbott Elementary", "The Marvelous Mrs. Maisel", "The Bear", "Barry", "Only Murders In The Building", "Wednesday" i "Jury Duty".
 
Što se tiče Emi rejtinga, oni su u velikom padu već nekoliko godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.