Sofiju Vergaru tuži porodica narko-kraljice koju tumači u seriji

Porodica zloglasne kolumbijske narko-kraljice Grizelde Blanko tužila je Sofiju Vergaru zbog njene predstojeće mini serije "Griselda".
Vergara glumi ozloglašenu kolumbijsku narko-kraljicu iz stvarnog života, koja je stvorila jedan od najprofitabilnijih kartela u istoriji.
 
Grizeldina odrasla deca, kao predstavnici njenog nasleđa, podnela su tužbu protiv Vergare i Netfliksa, s ciljem da spreče objavljivanje serije, tvrdeći da su neovlašćeno koristili sliku i lik Grizelde.
Prema tužbi koju prenosi ETOnline.com, Grizeldin sin, Majkl, navodi da je od 2009. davao intervjue pojedincima zainteresovanim da njegovu životnu priču i životnu priču njegove majke pretvore u produkciju, potencijalno seriju i knjigu.
 
Majkl tvrdi da su ovi intervjui vođeni do 2022. godine i da su pojedinci obećali da će kupiti projekat u Holivudu počevši od 2016. godine.
Dalje je naveo da je Netfliks izrazio interesovanje za projekat, ali nije želeo da iskoristi bilo kakve detalje ili konsultacije iz njegovih intervjua. Međutim, on tvrdi da se predstojeća miniserija u velikoj meri oslanja na njegove anegdote i materijale bez odgovarajuće kompenzacije.
 
 
U tužbi se tvrdi da je Netfliks u suštini prisvojio porodičnu priču i uključio je u seriju, kršeći prava dece Grizelde Blanko koristeći njihove slike i likove bez dozvole.
 
Iako tužba ne zabranjuje izričito prikazivanje njihove majke, deca narko-kraljice tvrde da su u produkciji korišćene njihove ličnosti i materijali za intervjue.
 
U seriji koja će na Netfliks stići 25. januara Vergara je izvršna producentkinja, što potencijalno objašnjava njeno uključivanje u tužbu. 
 
Deca Grizelde Blanko hitno traže sudsku zabranu kako bi sprečili objavljivanje serije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.