Sigurni Viver je dobitnica Međunarodne nagrade Goja

Zvezda filmova "Alien" i "Avatar", američka glumica Sigurni Viver osvojila je Međunarodnu nagradu Goja za 2024. godinu.
Sigurni Viver je dobitnica Međunarodne nagrade Goja
Foto: Beta/AP
Glumica je nagradu dobila za, kako stoji u objašnjenju Španske filmske akademije, "impresivnu karijeru punu nezaboravnih filmova tokom koje je utelovila i oživela nezavisne, složene i snažne ženske likove".
Ova 74-godišnjakinja, najpoznatija po ulozi Elen Ripli u filmu "Alien", tek je treća dobitnica počasne nagrade koju su od uvođenja te kategorije 2022. dobile Kejt Blančet (2022.) i Žilijet Binoš (2023.).
"Uvek tragam za pričama o ženama i za žene, da nas podsete na to koliko su žene moćne na razne iznenađujuće načine", rekla je Viver u prepunoj dvorani na gala dodeli nagrada Goja u Valjadolidu. 
 
Viver je odala počast španskoj glumici Mariji Luizi Soli, koja je sinhronizovala njen glas na španski u više od 30 filmova, počevši s "Alienom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.