Originalni scenario Ratova zvezda prodat za skoro 11.000 funti

Originalni scenario Ratova zvezda koji je glumac Harison Ford (Han Solo) ostavio u stanu u Londonu prodat je u subotu na aukciji u Velikoj Britaniji za 10.795 funti (12.622 evra).
Scenario je korišćen kada je Ford bio u Londonu radi snimanja prvog dela epske sage, izvornog naziva "Avanture Lukea Starkilera", u studiju Elstri severno od Londona.
 
Četvrti nacrt scenarija, koji datira od 15. marta  1976, kupio je austrijski kolekcionar na "Excalibur Auctions" u Hertfordširu. 
Ford je u iznajmljenom stanu u Londonu ostavio scenario zajedno s rasporedom snimanja, koji je prodat za 4.826 funti, i pismom agenta ili prijatelja, koje je prodato za 177 funti. 
 
Stanodavci su pronašli predmete i čuvali ih decenijama. Nepotpun i neuvezan scenario sadrži revizije i uvodi Hana Sola na stranici 56.
Film iz 1977. katapultirao je Forda do međunarodne slave. Glumio je u nastavcima Imperija uzvraća udarac (1980.) i Povratak Džedaja (1983.), pre nego što je ponovo preuzeo ulogu u "Buđenje sile" (2015.).
 
Aukcionar "Excalibur Auctions" Džonatan Torod rekao je da je ovom prodajom postavljen novi rekord za scenario Ratova zvezda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.