Režiser Sem Mendes snima četiri igrana filma o Bitlsima

Slavni britanski scenarista, režiser i producent Sem Mendes, najavio je da će do 2027. snimiti i te godine istovremeno objaviti četiri igrana filma o Bitlsima, po jedan o svakom od četiri člana grupe.
Režiser Sem Mendes snima četiri igrana filma o Bitlsima
Foto: Beta/AP
Mendes, koji je dobio Oskara za režiju filma Američka lepota 1999. i koji je režirao dva najuspešnija filma o Džejms Bondu, te čitav niz izvanrednih ostvarenja (1917, Revolutionary Road), rekao je da će pomenuta četiri filma biti urađena i povezana "inovativno i revolucionarno", bez dodatnih detalja.
 
"Čast mi je da ispričam priču o najvećem rok bendu svih vremena", rekao je Mendes.
On je precizirao da će snimiti četiri odvojena igrana filma, po jedan za svakog člana benda. Mendes je dodao da će sva četiri filma biti objavljena 2027. i da će pričati međusobno povezane priče, po jednu iz perspektive svakog člana benda.
 
Projekat ima blagoslov Pola Makartnija i Ringa Stara, kao i porodica preminulih Džona Lenona i Džordža Harisona.
To je prvi put da su svi oni kao i nosioci prava, diskografska kuća Epl, dopustili igranu ekranizaciju životne priče uz prava na muziku, za film koji nije dokumentarni već je rađen po scenariju.
 
Imena scenarista i glumaca nisu objavljena.
 
Mendesova producentkinja Pipa Haris izjavila je da je reditelj na ovu ideju došao pre više od godinu dana, "a to što su Pol Makartni, Ringo Star, Šon Lenon (sin Džona Lenona) i Olivija Harison (udovica Džordža Harisona) na nju reagovali sa tolikom toplinom i entuzijazmom svedoči o Semovoj kreativnoj briljantnosti i moći uveravanja".
 
"Ono što je posebno uzbudljivo je da Sem ima slobodu da umetnički obradi živote svakog od članova grupe, bez uslovljavanja i granica i bez pritiska stvarnih protagonista da se ispriča određena 'autorizovana' verzija njihovog uspona i uspeha", rekla je Haris.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.