VIDEO: Horor verzija Vinija Pua dobila Zlatnu malinu za najgori film

Horor film u kojem se dečiji junak medved Vini Pu i njegov drug Prasence pretvaraju u psihopatske ubice je postao dobitnik "Zlatne maline" - "anti-Oskara" kao najgori 2023.
Sa budžetom manjim od 250.000 dolara, film "Vini Pu: Krv i med" (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey) prošle godine je dospeo na naslovne strane, a ogorčeni obožavatelji malog medveda slali su autorima čak i pretnje smrću.
 
Kompanija Dizni je decenijama imala licencu za avanture Vinija Pua i njegovih saputnika, ali je istekla pravna zaštita prvih knjiga visokopopularnog engleskog dvojca: pisca Alana Aleksandera Milna i ilustratora Ernesta Hauarda Šeparda, objavljenih 1926. godine.
Originalni lik je stoga postao javno vlasništvo, te je moguća i tako košmarna adaptacija kakav je film "Vini Pu: Krv i med". Taj horor film je ocenjen kao sramotno loš što su ozvaničili organizatori dodele "Zlatne maline".
Ne samo da je proglašen za najgori film godine, već je dobio i "nagrade" za najgoreg reditelja - Risa Frejk-Voterfilda i za najgori scenario.
 
Taj film je ipak zaradio pet miliona dolara - po čemu se višestruko isplatio, a nastavak priče bi u bioskopima trebalo da bude u aprilu.
 
 
Džon Vojt je "osvojio" "Zlatnu malinu" za najgoreg glumca zbog uloge u trileru "Mercy", a Megan Foks za najgoru glumicu zbog uloge u hororu "Džoni i Klajd".
 
"Zlatna malina" se dodeljuje od 1980. godine, a dobitnike bira 1.000 članova istoimene fondacije koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.
 
Pobednici koji obično ne dođu na svečanost uručenja, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su došle samo Sandra Bulok i Hale Beri.
 
Pobednici se proglašavaju dan pre uručenja Oskara američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, najznamenitije filmske nagrade u svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.