Timote Šalame igraće Boba Dilana u biografskom filmu

Glumac Timote Šalame igraće u biografskom filmu o folk rok legendi Bobu Dilanu, koji se trenutno snima u Njujorku, saopštili su danas producenti.
Francusko-američki glumac Šalame (28) trenutno je jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu, gde je igrao u filmovima "Dune" i "Wonka".
 
Film o Dilanu reditelja Džejmsa Mangolda osvrće se na početak karijere izvođača pesama "Blowin’ in the Wind" i "The Times They Are a-Changin" u Njujorku, sve do čuvenog koncerta 1965. godine na Njuport Folk festivalu, kada je akustičnu gitaru zamenio električnom uz sveopšte zgražavanje i bučne proteste prisutnih "folk čistunaca".
Mangold je inače režirao i najnoviji "Indijana Džons", predstavljen prošle godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, ostvarenje "Le Man 66" o svetu automobilskih trka, kao i "Walk the Line", biografski film o još čuvenoj kantri rok zvezdi Džoniju Kešu u kojem glume Hoakin Feniks i Riz Viterspun.
 
Film o Dilanu "A complete unknown" pridodaje se dugačkom spisku biografskih filmova o rok i pop legendama, čiji je žanr veoma popularan.
Među tim filmovima su "Boemska rapsodija" 2018. o pokojnom lideru benda "Kvin" Frediju Merkjuriju, "Elvis" 2022. o kralju popa Elvisu Prisliju, kao i višestruko osporavani The Doors, režisera Olivera Stouna o istoimenoj grupi i njenom pevaču Džimu Morisonu, snimljen 1991. godine.
 
Ostvarenje "Back to Black" o pokojnoj britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus biće objavljeno 24. aprila u Francuskoj, posle februarskog hita "Bob Marli: Jedna ljubav", o kralju regea.
 
Naredne godine se očekuje film o Majklu Džeksonu.
 
Te filmove često mora da odobri sama zvezda o kojoj se snima film, ili njegova porodica, ukoliko nije među živima, što umnogome otežava autentičnost tumačenja raznih važnih događaja kao i tačnost nekih kontroverznih podataka.
 
Film o Dilanu je odobrio sam umetnik, koji ima 82 godine i dobitnik je Nobelove nagrade za književnost pre nekoliko godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.