Džon Njumen promoviše novi album na "Belgrade Calling"

Engleska soul zvezda Džon Njumen prvi je hedlajner festivala "Belgrade Calling", koji će se održati 22. i 23. juna na stadionu "Tašmajdan".

Jedan od najtraženijih pevača današnjice nastupiće 22. juna. Priča Džona Njumena je iskrena saga o uspehu koja prati njegov razvoj od dečaka iz siromašnog engleskog okruga do čoveka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u prodaji.

Njumen je odrastao u Jorkširu sa bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom "Motown"-a i "Stax"-a, a na njega je uticao i plesni pokret "Northern Soul", što se i danas vidi u njegovom izrazu. Od malena je sve radio sam - kada je imao 14 godina počeo je da svira gitaru i naučio da snima i producira, pa je čak bio i di-džej. Njegovo odrastanje obeležio je i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći.

Nakon studiranja u Lidsu, Njumen se preselio u London i osnovao bend. Dok je radio u baru, sprijateljio se s Pirsom Agetom, članom "Rudimental"-a, koji kasnije sa njegovim glasom u numeri "„Feel The Love" stiču svetsku slavu.

Nakon drugog zajedničkog hita „"Not Giving In" ubrzo sledi Njumenov prvi samostalni singl „"Love Me Again" i prvo mesto britanske, ali i mnogih svetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Njegov debitantski album „"Tribute" dospeo je na vrh britanske liste. Singlovi „"Love Me Again", „Losing Sleep", „Out Of My Head" i „Cheating", kao i rad sa sastavom "Rudimental" na hitovima "„Not Giving In" i „Feel The Love" ili "Blame" sa Kalvinom Harisom sa kojim je osvojio svetske top liste, svi zajedno imaju više od milijardu pregleda na "YouTube"-u.

Njumen će u Beogradu premijerno predstaviti svoj novi album "Revolve" koji je objavljen krajem prošle godine i nasledio je njegovo debi izdanje "Tribute", prodato u platinastom tiražu. Novi album je nastao nakon Njmenovog preseljenja u Los Anđeles, a boravak u Americi ga je dodatno inspirisao u pisanju i komponovanju numera.

Dvadesetpetogodišnji Njumen sam piše, peva, aranžira, svira i producira svoju muziku, ali i režira vlastite video spotove, brine o scenografiji na pozornici ili dizajnira odeću za svoj bend.

Jedan je od najpopularnijih muzičara nove generacije koji je u jako kratkom roku od nežnog dečaka iz Severnog Jorkšira postao izvođač koji snima u studiju Majkla Džeksona.

Ulaznice će biti u prodaji od 22. februara po cenama od 1.990 dinara za parter, 2.500 za tribine i 3.000 dinara za fan pit.

Autor: Tanjug

  • homo

    18.02.2016 17:53
    sapijens
    Meni ovaj lici na pedera. Pa jos abum promovise u pederskoj prestolnici. Hoce doci Toma i Vucke?
  • Ajme

    17.02.2016 18:20
    Sta zna balavac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika