Koncert Dejvida Gilmora u Pompeji

Bivši gitarista kultne britanske rok grupe "Pink Flojd" Dejvid Gilmor nastupiće 7. i 8. jula u Pompeji, jednom od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svetu, saopštile su italijanske vlasti.
"Postignut je dogovor. Posle 45 godina, Dejvid Gilmor će nastupiti 7. i 8. jula u Pompeji", napisao je na Tviteru italijanski ministar kulture Dario Frančeskini. Koncert će biti održan u amfiteatru rimskog grada, gde je 1972. godine reditelj Ejdrijan Mejben snimio dokumentarni film "Pink Flojd, uživo iz Pompeje".
 
Amfiteatar, koji je bio prazan tokom koncerta 1972. godine, može da primi nekoliko hiljada ljudi. Posle Gilmora, koji je nedavno snimio novi album, na tom mestu će nastupiti i Elton Džon, 12. jula. Gilmorov koncert biće snimljen i tri dana kasnije biće prikazan u bioskopima.
 
Slavni gitarista je u septembru izdao četvrti solo album "Rattle That Lock". To je njegov prvi album u poslednjih deset godina, odnosno godinu dana od oproštajnog albuma "Pink Flojda". Novi album ima deset pesama, a na prvoj pesmi Gilmor je koristio džingl francuske železnice, koji se čuje na svim železničkim stanicama u Francuskoj. U pesmi se pored džingla, čuju glasovi ljudi i zvuci vozova.
 
Gilmor je ranije rekao da će imati turneju po "najlepšim gradovima i pozorištima na svetu". Turneja od osam koncerata počeće u areni u Puli i nastaviće se na sličnim lokacijama u Oranžu i Veroni.
 
"Pink Flojd" je u novembru 2014. izdao oproštajni album "The Endless River", koji je prvi studijski album benda posle 20 godina. Taj bend je jedna od najuspešnijih rok grupa u istoriji. Njihov album "Dark Side" iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka.
 
Autor: Beta
  • Great!

    18.03.2016 11:47
    Hvala na informacijama i dobrom članku. Nadam se da će neko kod nas organizovati odlazak tamo. Ljubitelj Pnk Flojda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".