Enrike Iglesijas u Ginisovoj knjizi rekorda

Popularni pevač Enrike Iglesijas, koji će nastupiti 10. maja u Kombank areni, jedan je od retkih muzičara koji se može pohvaliti rekordima u Ginisovoj knjizi.

Iglesias se od nedavno nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda sa čak dva priznanja - za "Najdužu broj jedan poziciju" i za "Najviše broj jedan hitova" na "Hot Latin listama pesama".

Iglesijas je rekorde dostigao sa svojim singlom "Bailando" koji je bio na vrhu top lista čak 41 nedelju, kao i osvajanjem prvih pozicija sa 26 pesama.

On je jedan od najistaknutijih latino pop umetnika svih vremena sa prodatih više od 137 miliona albuma širom sveta i tri Latino Gremi nagrade.

Dokazao se kao i uspešni biznismen. Prošle godine, zajedno sa teniserom Rafaelom Nadalom, otvorio je restoran u Madridu, a ove godine, planiraju proširenje franšize i na Ibicu. Pored restorana, Iglesijas već duže vreme ima sopstvenu liniju parfema pod nazivom "Deeply yours" i "Adrenaline".

Oprobao se i kao glumac te je sa Selmom Hajek, Antoniom Banderasom i Džonijem Depom glumio u ostvarenju Roberta Rodrigeza "Bilo jednom u Meksiku", gostovao je u popularnim serijama "Dva i po muškarca", "Kako sam upoznao vašu majku".

Producirao je i mjuzikl "Four Guys Named Jose and Una Mujer Named Maria".

Za više od 20 godina muzičkog stvaralaštva, prvi album objavio je 1995. godine, njegovi hitovi su više od 70 puta došli do prvih pozicija raznih lista slušanosti. Jedini je muški izvođač na svetu koji je čak 13 puta bio na prvom mestu "Billboard Dance" liste.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika