Igi Pop sa 69 godina na evropskoj turneji

Američki muzički veteran Igi Pop evropsku promotivnu turneju novog albuma "Post Pop Depression" počinje večeras u Parizu nastupom na TV "Kanalu +" koji će snimak njegovog nastupa emitovati tek 1. juna.
Posle tog nastupa nazvanog "The Last Nightclubbing in Paris", muzičar koji je 21. aprila napunio 69 godina, nastaviće turneju u Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji, posle čega se 15. maja vraća u Pariz.
 
Igi Pop će izvesti pesme s novog albuma, izdatog u martu, i hitove sa starijih albuma "Nightclubbing", "China Girl", "Lust for Life" i "The Passenger", koje je snimio u saradnji sa svojim prijateljem i kolegom Dejvidom Bouvijem, koji je umro 10. januara.
 
Bivši frontmen rok-grupe "Studžiz" glavni je lik u dokumentarnom filmu "Gimme Danger" reditelja Džima Džarmuša koji će polovinom maja biti prikazan na ovogodišnjem 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. 
 
Igi Pop ima ograničen komercijalni uspeh, a smatra se jednim od najvažnijih inovatora pank roka i sličnih muzičkih pravaca. Ponekad ga nazivaju "kumom panka", a važi za jednog od najdinamičnijih rok izvođača na sceni.
 
Taj muzičar je dva puta nastupao u Beogradu - 1991. i 2008. godine i jednom u Novom Sadu na Egzitu 2004.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".