Bend Fu Fajters stiže u Pulu

Američka rok grupa Fu Fajters (Foo Fighters) će svoj prvi samostalni koncert u regionu održati 19. juna sledeće godine u pulskoj Areni, saopštili su iz agencije LAA.
Premijerni nastup grupe Fu Fajters održaće se u sklopu njihove evropske turneje, a broj ulaznica za koncert u Puli ograničen je na 7.000.
 
Fu Fajters će odsvirati svoj puni samostalni celovečernji koncert, u trajanju od minimalno dva i po sata, poručuju organizatori. 
 
Ulaznice za koncert u pulskoj Areni biće u prodaji od 23. novembra, a cene se kreću između 370 i 460 kuna (između 5.900 i 7.300 dinara).
 
U 24 godine postojanja, Foo Fightersi su objavili devet studijskih albuma, osvojili 12 Gremi nagrada i samo u SAD prodali preko 14 miliona albuma, a poslednji studijski album Concrete and Gold objavili su 2017. godine.
 
Vodeća su grupa najvećih svetskih muzičkih festivala, a na samostalnim koncertima okupljaju veliki broj posetilaca, pa su ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu u dva koncerta okupili 140.000 ljudi.
 
Dejv Grol, bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994, nakon smrti Kurta Kobejna. U sledećim sezonama kroz bend je prošlo nekoliko članova, nakon kojih se, ustalila postava koju uz Grola čine Nejt Mendel na bas gitari, Kris Šiflet na gitari i Tejlor Hokins na bubnjevima.
 
U grupu 2006. godine dolazi Pet Smir, Nirvanin gitarista sa turneja i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90-ih, a na klavijatururi je Rami Džafi koji s bendom sarađuje od 2005, ali je 2017. postao punopravni član. U 2018. godini grupa je nastupala po Australiji i Novom Zelandu, a tokom leta su svirali u najvećim dvoranama i stadionima po SAD, poput Medison skver gardena u Njujorku, Fenvej parka u Bostonu ili Rigli filda u Čikagu.
 
Turneju su završili na Kal Džem festivalu u okolini Los Anđelesa, festivala koji je pokrenula sama grupa i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bendova. 
  • Foo

    19.11.2018 20:17
    Foo
    Najbolji događaj sledeće godine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika