Intervju s Kurtom Kobejnom objavljen nakon 27 godina

Jedan od najboljih muzičara svih vremena Kurt Kobejn samo nekoliko dana pre izlaska Nirvaninog albuma "Nevermind" dao je intervju 21-godišnjem studentu Robertu Lorusu.
Intervju je urađen 1991. godine, a on je snimak ovog intervjua objavio tek ovog meseca, 27 godina kasnije.
 
"Ovo je jedan grozan intervju. Ne glumim samodopadnu skromnost kada ovo kažem jer je ovo užasan intervju po svim novinarskim standardima", napisao je Robert u tekstu u sklopu kojeg je objavio i audio snimak intervjua s Kurtom. 
 
Robert smatra da su njegova pitanja bila jako loša jer je slabo obavio istraživanje, ali je intervju objavio jer su ga prijatelji na to nagovorili i zbog toga što je deo istorije. Kako kaže, Kobejn je bio veoma strpljiv i ljubazan s obzirom na to kako nije bio dobro pripremljen. 
 
Ovaj intervju snimljen je 20. septembra 1991. godine u Torontu, a autor intervjua je rekao kako je iz njega shvatio da Kobejn uopšte ne uživa u svom uspehu.
 
"Nisam to tada mogao da razumem. Bio sam zadivljen njegovim uspehom da sam pomalo bio i ljubomoran. Nisam mogao da shvatim kako može biti ravnodušan prema svemu tome. Nekoliko godina kasnije postalo mi je jasno. Shvatio sam da uspeh ne znači baš ništa ako ti se svet raspada. Depresija je okrutna stvar koji ti oduzme život u samo jednom trenutku", napisao je Robert.
 
Intervju možete čuti OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika