Sex Pistols uskoro na filmskom platnu

Talas uspeha biografskih filmova o grupi Queen i Motley Crue, Bohemian Rhapsody i The Dirt, donosi film o čuvenim pionirima pank pokreta iz Engleske, Sex Pistolsima.

Kako je saopšteno, kompanija Starlight films iz Velike Britanije, radila je, u proteklih 18 meseci, na pripremama za snimanje filma, a uskoro se očekuje i kasting za isti.

Iako film još uvek nema zvanični naziv, čini se da će radnja filma biti usmerena na Malkoma Meklarena (Malcolm McLaren), koji je umro 2010. godine, a koji se, uz modnu dizajnerku Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), smatra jednim od osnivača pank pokreta u Velikoj Britaniji.

Naime, Meklaren i Vestvud su, sredinom sedamdesetih godina dvadesetog veka,  bili vlasnici butika "Sex", koji se nalazio u londonskoj četvrti Čelsi (Chelsea), i koji je bio mesto okupljanja ljubitelja underground i avangardnog modnog stila (kasnije poznat kao punk fashion), među kojima je bio i Džon Lindon, kasnije Džoni Roten ( eng. Rotten – truli), osnivač i frontmen benda Sex Pistols.

Film će pratiti događaje vezane za karijeru benda Sex Pistols, koja je trajala svega dve ipo godine,  počev od nastanka benda 1975. godine, preko njihovog naglog uspeha pod Malkolnovim menadžerstvom, koji doživljava zenit 1977. godine, objavljivanjem čuvenog albuma "Nevermind the bollocks here’s the Sex Pistols", do prestanka rada 1978. godine.

  • Veki

    02.04.2019 23:23
    Patka u izlogu Norka, nezaboravni moj Novi Sad!!!-
  • bolje da nosim

    31.03.2019 03:39
    kratku kosu
    prelepo neko vreme bilo, davno, davno; NS pankeri bili su Žolt, Renata, Sirće, Dragus, Edi, Perica pok. Telarov; ko će da doda na listu? Patka se podrazumeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".