VIDEO: Lačni Franz proslavlja 40. rođendan singlom "Lud ko puška"

Lačni Franz proslavlja 40 godina postojanja, a tim povodom su objavili novi singl "Lud ko puška".
VIDEO: Lačni Franz proslavlja 40. rođendan singlom "Lud ko puška"
Foto: Printscreen
Izgleda da Zoran Predin zajedno sa svojim bendom konstantno uspeva "da vrati sunce u naš dan" dobrom energijom. U 2019. godini, kada se obeležava 40 godina jednog od najznačajnijih bendova nekadašnje Jugoslavije, a danas, kako se to kaže, regiona, Lačni Franz objavljuje singl "Lud ko puška", kojom ponovo unosi pozitivan "vajb" u živote slušalaca. 
 
Predin potpisuje tekst i muziku, dok iza aranžmana stoji čitav bend. Poručuje Predin da godinama čeka "kada će i mene zdrava pamet srest'", ali onda u refrenu hvata zalet uz: "Lud ko puška pjevam ispod tuša/ umoran od svoje hrabrosti/ Moju ludost čuva čista duša/ od lanca mudrih mudrosti".
 
"Grupa Lačni Franz ove godine slavi svoj 40. rođendan s novom pesmom, prigodnog autobiografskog karaktera u kojoj o svom strahu od zdrave pameti pevamo po principu - ko prizna, pola mu se prašta", poručuje bend.
 
U post scriptumu dodaju: "Pesma je bez glutena i ideoloških boja".
 
Intervju Portala 021.rs sa Zoranom Predinom povodom njegovog 60. rođendana i povodom 40 godina od osnivanja benda, u kojem govori kako marketing organizovano već 20 godina "uzgaja glupane koji se hrane populizmima svih boja", o tome kako naš folklor da se "zajebe što se zajebati dalo", uz poruku da "našu decu čekaju njihove Sutjeske i Neretve", možete da pročitate OVDE.
 
  • beekay

    08.05.2019 14:31
    kasete
    U dunavskoj u radnji sa muzičkim instrumentima (kasne 80-te, ko se seća) su prodavali kasete Lačnog Franza kao kasete za presnimavanje :)

    Ja ih kupovao sa pesnimavam igrice za spectrum...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".