Muzičar amater tužio Lejdi Gagu za plagijat

Muzičar amater Stiv Ronsen tuži pevačicu i glumicu Lejdi Gagu za plagijat pesme "Shallow" i traži multimilionsku naknadu, prenosi Kosmopolitan.
Pesma za koju on tvrdi da je identična njenoj, zove se "Allmost" i već se sedam godina nalazi na njegovom SoundCloud-u.
 
Ronsenova pesma je pre tužbe imala samo 300 pregleda, a sada skoro 220 hiljada preslušavanja, od čega su većinu klikova napravili Gagini razjareni fanovi.
 
Oba tima su angažovala profesionalce koji su analizirali pesme i došli do zaključka da se ne radi o istim pesmama, već o iste tri note koje se ponavljaju, što ne mora nužno da znači da je pesma ukradena.
 
Procenite sami ko je u pravu.
 
 
  • Vidoviti Limanac

    13.08.2019 09:22
    Muzika danas
    Nakon nekoliko stotina godina intenzivnijeg stvaranja muzike stigli smo do momenta da sve liči na sve i/ili ništa ne liči ni na šta.
    Ovo drugo naravno je namerno tako sročeno jer od moderne muzike teško je iskopati nešto što liči na nešto, u prenesenom smislu naravno.
    Muzika je upropaštena kada je počela da donosi pare...
  • Saša 44

    12.08.2019 00:15
    moje pesme može i dalje da uzima slobodno.
  • Mali se isto

    11.08.2019 23:13
    ne slaže
    Uh pa koliko bi onda američkih bendova iz devedesetih moglo njega da tuži. Ništa on tu nije revolucionarno napravio. Bukvalno su tri tona u nizu isti, a to nije dovoljno za plagijat. Možda je neko iz tima i čuo stvarno ili ona i dobio inspiracije, ali nedovoljno za sud. Čini mi se da čak četiri takta smeju, a to je puno veći prostor za copy- paste od ta tri tona. Ili je tako barem Brega shvatio da sme :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika