Grupa "Pixies" u petak objavljuje novi album

Američki alternativni rok bend "Pixies", koji je 2014. godine snimio album posle 23 godine pauze, u petak izdaje sedmi po redu studijski album "Beneath the Eyrie", koji će biti u duhu priča Edgara Alana Poa.
Pevač i frotmen Blek Frensis, poznatiji kao Frenk Blek, izjavio je da su na novom albumu pomešani zvuci aktustične i ritam gitare, kao što je bend to činio na prvim koncertima. Frensis je naveo da je album u gotičko-literarnom stilu.
 
Bend, čiji je vrhunac karijere bio krajem 80-ih i početkom 90-ih godina, osnovan je 1986. godine u Bostonu, američkoj saveznoj državi Masačusets. Posle svađe članova, grupa se raspala 1993, ali je ponovo formirana 2004. godine.
 
Stalnu postavu grupe čine Blek Frensis, zatim Džoi Santjago, Kim Dil i Dejvid Lavering.
 
U SAD su imali skroman uspeh, a mnogo uspešniji su bili u Velikoj Britaniji i Evropi, mada sa studijskim albumima nikada nisu imali naročitu prolaznost kod široke publike zbog naglašene gitarske distorzije.
 
Blek Frensis je glavni tekstopisac i pevač grupe. Njegove pesme se bave nesvakidašnjim temama kao što su nadrealizam i NLO. Mnoge pesme govore o psihičkoj nestabilnosti, biblijskim prikazima nasilja, fizičkim povredama i incestu.
 
Grupa se često smatra neposrednim prethodnikom eksplozije alternativnog roka 90-ih godina.
 
"Pixies" je bila inspiracija za čitavu generaciju muzičara, među kojima za Nirvanu na čelu s Kurtom Kobejnom. Njihov uticaj je znatno porastao u godinama posle njihovog razlaza. "Pixies" je izdao šest studijskih albuma - "Come on Pilgrim" (1987), "Surfer Rosa" (1987), "Doolitle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991) i "Indie Cindy" (2014).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika