Depeche Mode, Kraftwerk i Soundgarden među nominovanima za Rokenrol kuću slavnih

Rokenrol kuća slavnih objavila je ko su nominovani za ulazak u ovu instituciju čiji je vlasnik "Rock and Roll Hall of Fame Foundation".
U ovu instituciju ulaze muzičari i grupe za koje se smatra da su imali veliki uticaj na muziku unutar rok žanra širom sveta. Kao i obično, grupa nominovanih je miks izvođača i bendova različitih žanrova unutar rok spektra.
 
Među kandidatima se nalaze Pat Benatar, Dave Matthews Band, Depeche Mode, The Doobie Brothers, Whitney Houston, Judas Priest, Kraftwerk, MC5, Motorhead, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G., Rufus featuring Chaka Khan, Todd Rundgren, Soundgarden, T. Rex i Thin Lizzy.
 
Da bi ispunili uslove za kandidaturu, izvođači ili bend moraju objaviti svoju prvu komercijalnu ploču najmanje 25 godina pre godine nominacije. 
 
Sve do 10. januara fanovi mogu otići na Google i pretražiti "Vote Rock Hall 2020" i kraj imena bilo kojeg nominovanog kandidata staviti "plus" kako bi glasali. Takođe, mogu glasati i na Rockhall.com ili direktno u muzeju u Klivlendu.
  • Komsha

    23.10.2019 10:23
    Kakav crni tok?
    Medju kandidatima samo 1 rok bend.
    Depeche mode i kraftwer nisu rok...
    Za ostale da ne spominjem...
    Komedija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".