Džon Frušante ponovo gitarista Pepersa

Red Hot Chili Peppers objavili su da se gitarista Džon Frušante, nakon 10 godina, vratio u bend.
Frušante je bend napustio 2008. godine, a naredne godine na njegovu poziciju je došao Džoš Klinghofer.
 
Bend je na svom Instagram nalogu u nedelju uveče saopštio da se Frušante vraća na svoje staro "radno mesto", kao i da Klinghofer više neće svirati sa njima, prenosi NME.
 
"Red Hot Chili Peppersi objavljuju da se rastajemo sa gitaristom koji je deset godina sa nama, Džošom Klinghoferom. Džoš je divan muzičar koga poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni za vreme koje smo proveli s njim, i beskrajnu darovitost koju je podelio sa nama. Takođe objavljujemo, sa velikim uzbuđenjem i punih srca, da se Džon Frušante vraća u grupu", naveli su Pepersi.
 
Ovo je drugi put da se Frušante vraća u Peperse. Član popularne kalifornijske četvorke prvi put je postao 1988. godine i u bendu se zadržao 1992. U tom periodu, objavljen je album "BloodSugarSexMagik" koji im je doneo planetarnu slavu. Posle borbe sa zavisnošću od narkotika, u bend se vraća 1998. Već naredne godine objavljen je kultni album "Californication", a usledili su i hvaljeni "By The Way" (2002) i dupli album "Stadium Arcadium" (2006).
 
Za kratko vreme postali su jedan od najpopularnijih bendova na planeti. Svetska turneja 2007. godine, u okviru koje su svirali i u Inđiji, bila je poslednja sa Frušanteom u postavi.
  • mrva

    16.12.2019 18:27
    Frušante je u mnogim aspektima prevazilazio (i prevazilazi) Peperse, koje sad kao stariji dozivljavam kao "poludečiji" bend. U periodima u kojima nije bio sa pepersima stvorio je neka vrhunska remek-dela. A nastup u Inđiji, tačnije na njivi nadomak Indjije pamticu po Đuričku koji je u jednom momentu pre svirke iskočio iz mase na binu i nesto lupetao u mikrofon kao i po kolapsu nakon koncerta i kiše koja je sve zajedno pretvorila u jednu veliku gomilu blata
  • RedMouth BlackOrgasm

    16.12.2019 16:56
    Ošić ukuću?! Neešić ukuću?!
    Moraju ga nogom u slabine kad se bude vraćao u avliju, da ne beži više. Tako smo mi kacmo držali labradore.
    Pa lepo, valjda će se i nas setiti 'u carstvu njiovom'.
  • KLF

    16.12.2019 11:02
    Bila bi veća vest da posle 20 godina izdaju dobar album.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika