Fu Fajters, Ališa Kiz i Džon Ledžend pevaju na koncertu u čast Prinsa

Više od desetak zvezda nastupiće na koncertu u čast muzičke legende Prinsa, dva dana nakon 62. dodele Gremi nagrada, objavio je CNN.
Koncert "Let's Go Crazy: The Grammy salute to Prince" održaće se 28. januara u Los Anđelesu.
 
Postavku izvođača u čast Prinsa čine Džon Ledžend, Fu Fajters, Ališa Kiz, Huanes, Kris Martin, Ašer i drugi muzičari.
 
Pevač hita "Purple Rain" osvojio je sedam Gremija, a za nagradu je bio nominovan 38 puta, objavila je američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku.
 
"Svojim subverzivnim stavom i zapovednom prirodom kombinovao je muzičke žanrove i stvarao elektrišuću muziku snažnog karaktera", saopštila je predsednica Akademije Debora Dugan. "Prins nastavlja da bude nadahnjujuća ikona umetnicima i obožavaocima širom sveta", dodala je Dugan.
 
Prins (Rodžer Nelson) preminuo je 21. aprila 2016. godine, nekoliko nedelja nakon što je najavio da će objaviti autobiografsku knjigu. Njegova autobiografija "The Beautiful Ones", objavljena prošle godine, kombinuje pevačevu nedovršenu knjigu sa originalnim fotografijama, zapisima iz beležnice i tekstovima pesama.
  • pape

    21.01.2020 11:49
    neverovatno!
    Ovaj David Grohl je u svakoj čorbi mirođija! Uskoro kad otvorim fridž, iskočiće iz istog.
  • novosadjanka

    21.01.2020 09:12
    Genije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".