VIDEO: Bend iz Japana obradio pesmu "Niška Banja"

Romski bend iz Japana "Pyramidos", koji neretko svira melodije sa Balkana, preradio je i pesmu "Niška Banja".
U svom stilu su izveli jednu od najpoznatijih pesama sa juga i skoro celu je otpevali na srpskom jeziku. Za Južne vesti kažu da im se posebno dopala izvedba Olivere Katarine.
 
"Pesmu smo čuli prošle godine i odlučili da je obradimo jer ima pravu balkansku atmosferu. Od svih verzija pesme, posebno nam se sviđa izvedba Olivere Katarine (iz filma Sakupljači perja)", kaže bend za Južne vesti.
 
Kako su napisali u biografiji na Tviteru, ovaj bend iz Tokija svira balkansku muziku u jedinstvenom aranžmanu i do sada je imao tri turneje u ovim krajevima.
 
Na spisku numera kojima su se Japanci poigrali, pored pesme Niška Banja našla se i numera Makedonsko devojče.
 
Podsetimo, i ranije je ova ritmična melodija, koju je napisao jedan od najsvestranijih ljudi niške čaršije Dušan Cvetković čika Duca, ​​​bila izazovna izvođačima i horovima širom sveta, a našla se i u holivudskom filmu.
 
  • kuzze detelinara

    28.01.2020 21:33
    bravo momci
    izgovorio je "cigančice"
    gotovo uspešno !
    pokidali bi u Guči. Zovite ih na Exit.
    Banzai
  • dijasporac

    28.01.2020 18:06
    Pesmu "Niska banja" pevaju i mnogi skolski horovi u Kanadi o cemu postoje tragovi i na youtubetu. Postala je popularna medju horovodjama zbog zahtevnosti pri izvodjenju.
  • Sava

    28.01.2020 15:04
    Respect
    Mic drop!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".