Bočeli za Uskrs izvodi koncert u praznoj katedrali u Milanu

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli u nedelju, na Uskrs, izvešće koncert u praznoj milanskoj katedrali Duomo, koji će biti uživo prenošen, a predstavljaće njegovu simboličnu poruku ljubavi, nade i podrške za izlečenje obolelih od Kovida-19.
Bočelija će pratiti samo na orguljama katedrale Emanuel Vianeli i oni će izvesti neke od najvećih dela kao što je Santa Marija Pjetra Maskanjija, prenosi Rojters. 
 
Koncert će biti prenošen preko Bočelijevog Jutjub kanala.
 
"Počašćen sam i srećan da kažem - da pozivu grada Milana i katedrale Duomo. Verujem u snagu zajedničke molitve, Verujem u hrišćanski Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rađanja koji sada treba svakom, bio vernik ili ne", rekao je Bočeli.
 
Dodao je da će živi prenos ujediniti milione ljudi koji će zajedno tapšati svuda u svetu.
 
Gradonačelnmik Milana Đuzepe Sala rekao je da će Uskrs ove godine biti svima drugačiji, a da će poseban Bočelijev glas biti zagrljaj koji svima nedostaje ovih dana, "jak zagrljaj, koji će moći da ugreje srce Milana, Italije i sveta".
  • B

    09.04.2020 07:35
    U 18h?
  • Snaga

    08.04.2020 08:58
    Božanstvena ideja
    Svaka čast! Prava umetnost na pravom mestu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika