Brus Springstin uz album 23. oktobra objavljuje i dokumentarac

Čuveni američki pevač i gitarista Brus Springstin objaviće 23. oktobra novi album i dokumentarni film o snimanju pesama.
"Bruce Springsteen's Letter to You" ponudiće video snimke i do sada neobjavljene arhivske snimke.
 
Album, koji je snimljen za pet dana, sadrži devet pesama i još tri pesme koje Springstin nije do sada izdao, a bile su namenjene njegovom debitantskom albumu iz 1973. "Greetings From Asbury Park, N.J".
 
Pravog imena Brus Frederik Džozef Springstin, muzičar je rođen u Long Breču 1949. godine, i pored toga što je pevač i gitarista, on je i tesktopisac. Smatra se muzičkim naslednikom Elvisa Prislija, Vudija Gatrija, Pita Sigera i Boba Dilana, ali je na njega dosta uticala i rok i ritam i bluz muzika 60-ih godina.
 
Njegova najpopularnija pesma je "Born in the USA" iz istoimenog albuma. Pesma je bila toliko popularna da su je tokom predsedničke kampanje u SAD 1984. godine svojatali i Ronald Regan i Volter Mondejl, pogrešno je tumačeći kao prosto patriotsku pesmu, umesto kao kritiku posledica Vijetnamskog rata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika