Za Evroviziju 2021. godine prijavljena 41 zemlja, među njima i Srbija

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je učešće na "Pesmi Evrovizije", koja bi sledeće godine trebalo da se održi u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja, među kojima je i Srbija.
Učešće na takmičenju sledeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije" koja je otkazana zbog pandemije virusa korona.
 
Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donela odluku da se organizacija Evrovizije sledeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.
 
"Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku 'Pesme Evrovizije'", rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.
 
Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima radi na četiri scenarija za održavanje manifestacije sledeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.
 
Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku lestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posetilaca.
 
Osim Srbije, na takmičenju će učestvovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.
  • tosha

    27.11.2020 10:42
    slatko je što i dalje veruju da će se evrovizija održati :) nema povratka na "normalan" život pre 2022. ljudi, zaboravite na koncerte i manifestacije sledeće godine, pogotovo u ozbiljnim državama evrope.
  • BB

    29.10.2020 13:21
    @Bojan
    E Bojane, pored tolikih grand parada, zadruga i ostalih svinjarija u kojima uziva 80% nebeskog naroda ti nesto kazes o Evroviziji...
  • Bojan

    27.10.2020 10:23
    Burleska
    Odavno to nije Eurovizija vec promocija devijace i destrukcije tj.geovizija.Srbiji tamo nije mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika