Organizatori Evrovizije: Pevač pobedničkog benda zatražio test na narkotike

Organizatori Evrovizije potvrdili su da je pevač pobedničkog, italijanskog rok benda "Maneskin" Damijano David zatražio da bude testiran na narkotike.
On je to tražio kako bi opovrgao tvrdnje da je tokom takmičenja konzumirao kokain.
 
Na konferenciji za novinare nakon pobede, Davida su pitali da li je konzumirao kokain tokom takmičenja, a on je odgovorio da ne koristi narkotike i da je pitanje verovatno postavljeno jer je jedan član benda "razbio čašu".
 
U današnjem saopštenju Evropske radiodidifuzne unije navodi se da je David najavio da će se "dobrovoljno podvrgnuti testu na narkotike odmah po povratku u Italiju" i dodao da grupa odlučno odbacuje ove spekulacije i optužbe, prenosi AP.
 
"Svesni smo da se šire spekulacije oko video-snimka pobednika Evrosonga (Italija) iz 'grin ruma'. Bend je demantovao navode o upotrebi droga, a pevač će po dolasku kući, dobrovoljno uraditi test na prisustvo droge. To je zatražio i u noći pobede, ali EBU nije mogao da test odmah organizuje. Bend Maneskin i šef delegacije obavestili su nas da u 'grin rumu' nije bilo droge. Objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pevač raščistio deliće stakla. EBU može da potvrdi da je slomljeno staklo pronađeno nakon provere na licu mesta. I dalje pažljivo pratimo snimke, i s vremenom ćemo ih ažurirati uz dodatne informacije", navodi se u saopštenju EBU.
 
Damijano David pokrenuo je lavinu spekulacija na društvenim mrežama da se drogirao u "grin rumu" dok su saopštavani rezultati glasanja.
 
Članovi benda su odlučno demantovali insinuacije, i rekli da su spremni da se testiraju ako treba.
  • Nemanja

    25.05.2021 08:47
    @Guru NS
    Ako ti je toliko lepo na Balkanu, što nama ovde zagađuješ sredinu? Paljba nazad južno!
  • hahaha

    24.05.2021 19:15
    Komentatorka
    Pa i ovi naši se drogiraju pa ne pevaju i ne sviraju onako. Verovatno se i ovi iz Milanske skale drogiraju!
  • @Guru NS

    24.05.2021 11:15
    Italijanska pesma je ubedljivo najbolja i bend najkvalitetniji.
    Ponudili su da se testiraju.
    Čak i da su se drogirali, za to se odgovara (ili u Holandiji možda ne odgovara) na određeni način.
    Drogiranje (inače bolest), nema nikakve veze sa nečijim uspehom, kvalitetom, zaslugama i ni 1% ih ne umanjuje.
    Uspeh je uspeh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika